Prikkabel huren? Kopen is goedkoper!

Prikkabel huren voor een evenement? Dan kunnen wij je aanraden om eens te overwegen om een prikkabel te kopen. Aan het eind van de rit ben je namelijk goedkoper uit dan wanneer je een prikkabel zult huren.

Hoe komt dat?

• Onze materialen zijn van net zulke (en zo niet hogere) professionele kwaliteit als het materiaal dat verhuurd wordt, dus daar hoeft een prikkabel huren in plaats van kopen niet van af te hangen.
• De prikkabels zijn op veel verschillende manieren tijdens verschillende (soorten) evenementen te gebruiken, doordat de (gekleurde) party lights verwisselbaar zijn en de lengtes en aftakkingen te gemakkelijk aanpasbaar zijn door het handige koppelsysteem.

• De prikkabels zijn klein op te bergen wanneer ze niet in gebruik zijn door hetzelfde koppelsysteem dat alle onderdelen in een enkele schroefbeweging weer uit elkaar kan halen – zonder dat de kabels in een wirwar raken.

feestverlichting buiten
• De kogellampen in de prikkabel werken op led. Led-lampen gaan 50 keer langer mee dan gloeilampen en 40 keer langer dan spaarlampen. Een prikkabel met led verbruikt bovendien 90% minder energie dan een gloeilamp en 30% minder dan een spaarlamp.

Sterker nog: een led-lamp verdient zichzelf binnen 1 jaar terug door het lage energieverbruik. Tel uit je winst ten opzichte van een prikkabel huren!

“led lampen zijn bijzonder zuinig, gaan zeer lang mee en zijn het minst milieubelastend.

[…] Daarnaast biedt led-verlichting door het enorme kleurenpalet verschillende sfeermogelijkheden om mee te variëren in iedere ruimte.” – Duurzaamthuis.nl

Prikkabel huren

Om het rekensommetje maar even op een rij te zetten: een prikkabel huren kost je al gauw €50 voor een prikkabel van 50 meter. Je kunt de prikkabel 1 dag gebruiken. Je weet van tevoren meestal niet welke kwaliteit je in huis haalt en of de lampjes wel zo energiezuinig zijn als de superzuinige led lampen van Feestverlichting.com. Energiekosten kunnen daardoor ook nogal eens de pan uit rijzen wanneer je er voor kiest om een prikkabel te huren, afhankelijk van het aantal meters en de tijdsspanne waarin de prikkabel brandt.

[evt tekening berekening]

Prikkabel kopen

Een prikkabel kopen kost je €x. Deze gebruik je tijdens je feest of evenement, laat je met wat zacht wit getinte party lights hangen voor Kerst, hang je binnen tijdens je verjaardagsfeest in januari, gebruik je voor het communiefeest van je zoon in het voorjaar en gebruik je daarna nog een paar keer tijdens een barbecue of tuinfeest in de zomer.

Je gebruikt je prikkabel al gauw zo’n 5 keer per jaar tijdens verschillende evenementen. 5 maal €x is x – de rest is winst! (In de tussentijd doet de feestverlichting het erg goed als tuinverlichting of trendy indoor-decoratie, dat nog niet eens in de berekening meegeteld is.)

[evt tekening berekening]

Overtuigd?

feestverlichtingVoordat je overgaat tot een prikkabel huren stel ik daarom voor dat je voor jezelf deze rekensom maakt. Zet eens op een kladblaadje onder elkaar bij welke gelegenheden een prikkabel een prachtige uitkomst zou zijn. Bedenk ook eens waar in huis of in je tuin de prikkabel de rest van het jaar zou kunnen hangen om de ruimte aangenaam, veilig en goedkoop zou kunnen oplichten – met een lichtplan bijvoorbeeld.