Prikkabel: wat is een prikkabel met led kogellampen?

Wat is dat nu precies, zo’n prikkabel met led kogellampen?

Een prikkabel – ook wel priksnoer genoemd – is een zeer stevig lichtsnoer van professioneel kwaliteit in een platte vorm waar op een vaste afstand van elkaar Europese E27 fittingen vastgemaakt zijn.

Deze fittingen zitten bij traditionele prikkabels ‘geprikt’ op het snoer, maar tegenwoordig zijn ze steeds vaker vastgegoten aan het snoer voor een nog betere bescherming tegen water en vocht. In de E27 fittingen kun je led party lights draaien. De rubberen rand bovenaan de fitting sluit bij een goed priksnoer nauw aan op het lampje, waarmee de kans op water in de fitting minimaal wordt.

prikkabel

 

Uniek systeem: koppelbare prikkabel

Wanneer je kiest voor de prikkabel van Feestverlichting.com, kies je voor professionele rubberen kabel die simpel, duurzaam en veilig is in het gebruik. Uniek aan onze koppelbare prikkabel, is dat je hiermee moeiteloos meerdere prikkabels op basis van maar één normale 230V stekker aan elkaar kunt doorkoppelen.

Hoe werkt dat precies? De prikkabel buitenverlichting heeft een handig uiteinde aan de kabel met een waterdichte afschroefbare afsluitdop. Wanneer deze dop verwijderd wordt, ontstaat de mogelijkheid om hier een ander prikkabel verlengstuk gemakkelijk op aan te sluiten door deze hier op te schroeven.

Et voila: de prikkabel is verlengd met één simpele schroefbeweging. Geen gedoe meer dus met verschillende losse prikkabels die elk apart op het lichtnet aangesloten moeten worden en door elkaar lopen.

feestverlichting buiten

Slimme accessoires: prikkabel splitters en verlengstukken

Voor je koppelbare prikkabel systeem zijn er verschillende handige accessoires om het verlichten van je project echt gemakkelijk te maken. De meest populaire accessoires zijn: splitters en verlengkabels zonder fittingen. Wanneer heb je deze nodig?

Splitters met 2 en 5 uitgangen

Splitters met 2 of 5 uitgangen zijn koppelstukken waarmee je op een door jou gewenste plek in je lichtsnoer een splitsing kunt maken waarop je meerdere losse prikkabel verlengstukken kunt aansluiten die elk een andere kant op reiken. Zo kun je op door jou gewenste plekken in je koppelbare prikkabel systeem aftakkingen maken.

Een splitter is bijvoorbeeld ideaal om objecten zoals grote bomen, partytenten, kantoorgebouwen of huizen handig te kunnen voorzien van feestverlichting. Door het gebruik van een splitter hoef niet meer helemaal ‘rond te gaan’ met één lange prikkabel, maar je sluit gewoon eem splitter aan op het punt van waaruit je je prikkabel wilt laten vertakken.
Denk bijvoorbeeld aan verschillende takken van een boom, een hoek van het huis of de buizen in de feesttent of festivaltent die je wilt omlijnen. Zo verlies je geen onnodige meters kabel.

Koppelbare verlengsnoeren zonder fittingen

In sommige situaties wil je met je koppelbare prikkabel afstanden overbruggen waar je juist géén lampen wilt hebben, om even verderop weer verder te gaan met een stuk prikkabel waar wel lampen in zitten. Denk bijvoorbeeld aan de ruimte tussen twee bomen of de afstand van de ene naar de andere partytent.

Het zou zonde -en gevaarlijk- zijn om voor stukken die je wilt overbruggen prikkabels te gebruiken waarin geen lampen in de fittingen gedraaid zijn of waarvan de lampen zijn afgeplakt zodat ze geen licht geven. Om dit probleem op te lossen, zijn er handige verlengkabels zonder fittingen verkrijgbaar die je tussen de prikkabels kunt plaatsen. Deze verlengstukken zijn verkrijgbaar in 3 en 10 meter lengte.

Zo kun je écht op basis van maar één stekker je hele project sfeervol en slim verlichten.